onsdag 24 april 2013

Botkyrka för andra gången

Då var det dags att träffa de härliga pedagogerna i Botkyrka igen. Hoppas att allt varit bra och att alla provat på något sätt att jobba med digitala hjälpmedel eller program.
Det kommer att bli en stund då alla som är med visar vad de gjort, kul att få vara med och se det =)
Även jag har testat lite nya verktyg som jag kommer att tipsa om, här kommer ett verktyg där man kan spela in tal till bilder man väljer från sin dator.
Story wheel Jag har här gjort ett bildspel där jag hämtat bilder som jag laddat upp på instagram.
Till er som jobbar med svenska som andraspråk på gymnasiet uppmanar jag att ni ska följa en blogg av Hanna Stehagens blogg, där lägger hon ut bildspel över föreläsningar hon har och där får man mycket kunskap.
Jag använder ofta möjligheten att spela in elever som läser eller berättar saker. Här finns en mycket bra sida där man spelar in. cinch, hette den förut. DEn har tidigare funnits även som app, vet inte hur det är i nuläget.
Youtube är en kunskapshämtande källa, här är ett exempel på film som visar hur man kan jobba med att lära sig sitt andraspråk.
Tidslinjer är ett annat sätt att kunna beskriva och visa vad som hänt i livet. Det finns många olika att välja på, jag har börjat med en som är enkel att jobba med timetoast. Det är ett bra sätt för eleverna att kunna beskriva vad de har varit med om på ett enkelt sätt. Här kan man få veta saker som de tycker värt att berätta om. Tänk så mycket vi kan få veta om deras liv genom detta enkla verktyg.
Till Mindmaping finns det många olika verktyg att använda på denna filmen visas ett verktyg som heter bubble.us
Ett annat sätt att jobba på är att man jobbar många i samma dokument, det finns google docs, men på tåget på vägen upp till Stockholm testade jag och en kollega detta verktyg som heter twiddla.com
Om man vill ha feedback i miniformat är detta ett bra verktyg att använda. Du ställer frågan och de går in och svarar. Kul sätt att ge/få feedback på answergarden.ch   min sida Det räcker med ett ord som svar.
Här är en sida där man hittar många användbara verktyg till skolan. classTools.net
En otrolig människa till att inspirera är Joakim Thornström, här är en sida med länktips där ni kommer att hitta verktyg att använda. Det är även han som ligger bakom Skolappar.nu där kan man läsa om vilka apar som kan användas till olika ämnen och vilka förmågor som kan tränas. Bra sida att använda när man jobbar med läsplattor i skolan.

Detta är tips på bra sidor eller program, enligt mina tankar.
Hoppas att det kan ge er tips och idéer för framtiden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar